Piirtoalustalta
3D-suunnitteluun

Finn-Metacon on Karviassa toimiva kuljetinjärjestelmiin ja -laitteisiin erikoistunut perheyritys, jonka asiakkaat löytyvät pääosin elintarviketeollisuudesta.

Finn-Metaconin tarina alkoi 1980-luvulla alihankintakonepajana. Vuosikymmen myöhemmin, 1990-luvulla, yhtiön sisäinen innovointi johti siihen, että Finn-Metacon alkoi suunnitella ja tehdä kuljetinjärjestelmiä suoraan loppukäyttäjälle. Aluksi omat kuljetinjärjestelmät suunniteltiin piirtoalustalla, myöhemmin avuksi saatiin tuolloin 2D-mallinnuksen mahdollistava Autocad-ohjelmisto. Kuluvalle vuosituhannelle tultaessa Finn-Metacon on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä alan luotettavista toimijoista ja edelläkävijöistä. Nykyisin kuljetinjärjestelmät suunnitellaan Solidworks-ohjelmiston 3D-mallinnuksella.
Finn-Metaconin toiminnan keskiössä on aina ollut asiakas, jonka yksilöllisten tarpeiden ymmärtäminen on ollut lähtökohta onnistuneelle yhteistyölle. Syvä ymmärrys, korkea osaaminen, joustava ja nopea palvelu yhdistettynä tiukkaan laadunvalvontaan ovatkin taanneet hyviä lopputuloksia.

Kaikki tämä on vaatinut myös Finn-Metaconilta paljon. Se on vaatinut uusien teknologioiden hyödyntämistä, erilaisten ratkaisujen hakemista ja oman tuotannon jatkuvaa kehittämistä ja konekannan uudistamista: Piirtoalusta on laitettu syrjään ja tilalle on otettu tietokoneiden mallinnusohjelmat. Tuotantoon on hankittu laserleikkureita ja nykyaikaisia särmäyspuristimia, työstökoneita ja sorveja.


Finn-Metacon on aina halunnut uudistua ja kehittää itseään – ja aikoo tehdä niin jatkossakin.


Vain tällä tavalla voimme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua.

Asiakastarinat

Atria

Atria on suuri, kansainvälinen ja suomalainen elintarvikealan yritys, joka on luottanut Finn-Metaconin osaamiseen yli kahden vuosikymmenen ajan. Finn-Metacon on toimittanut Atrialle laatikonkäsittelyyn liittyviä kuljetinkokonaisuuksia jo 1990-luvun puolivälistä alkaen. Vanhimmat laitteet ovat edelleen päivittäisessä käytössä.

Finn-Metacon on toteuttanut Atrian siipikarjapuolelle myös broilerin eri osien kuljettimia: pienellä alueella voi olla 20 eri kuljetinta, jotka liikkuvat tuotantohallissa ristiin rastiin. Atrialla on arvostettu Finn-Metaconin toimintavarmoja ja kestäviä ratkaisuja.

Ratkaisumme
Asiakastarinat

HKScan

HKScan on suuri, kansainvälinen ja suomalainen elintarvikealan yritys, joka on ollut Finn-Metaconin asiakas 2000-luvun alkupuolelta asti. Finn-Metacon on toimittanut HKScanille laatikon käsittelyyn, pinojen purkamiseen ja jakeluun liittyviä kuljetinjärjestelmiä.
HKScan on arvostanut Finn-Metaconin luotettavuutta ja joustavuutta: elintarvikealalla uusien kuljettimien asennukset, muutokset ja huollot tehdään aina tuotantoa pysäyttämättä.

Ratkaisumme
Asiakastarinat

Fazer

Fazer on leipomo- ja makeisalalla toimiva suomalainen ja kansainvälinen perheyritys. Finn-Metacon on toimittanut Fazerille laatikoiden käsittelyyn liittyviä kuljetinjärjestelmiä, joissa on hyödynnetty myös robotiikkaa. Järjestelmien yhteydessä olevan robottisolun avulla puretaan ja pinotaan Fazerin laatikoissa olevia puolivalmisteita.
Fazer on arvostanut Finn-Metaconin toimittamissa kuljetinjärjestelmissä niiden toimintavarmuutta ja kestävyyttä.

Ratkaisumme
Asiakastarinat

Kalaneuvos

Kalaneuvos on perinteikäs suomalainen perheyritys, joka valmistaa herkullisia kalatuotteita yli 40 vuoden kokemuksella. Finn-Metacon on toimittanut Kalaneuvokselle kaiken kattavan laatikkokuljetinjärjestelmän, joka purkaa lavalla toimitetut laatikkopinot yksittäisiksi laatikoiksi tuotannon hyödynnettäväksi. Laajassa järjestelmässä laatikot kulkevat sadan metrin matkan kuljettimilla.
Kalaneuvoksella on arvostettu Finn-Metaconin osaamista toimivien ratkaisujen löytämiseksi. Finn-Metaconin hyvä maine oli yksi syy, miksi Kalaneuvos valitsi Finn-Metaconin kumppanikseen.

Ratkaisumme
Asiakastarinat

Satamaito

Satamaito on Satakunnan Ulvilassa toimiva meijeriosuuskunta, jolle Finn-Metacon on toimittanut tölkkien, laatikoiden ja rullakoiden käsittelyyn kuljetinjärjestelmiä ja robottisoluja. Maitotölkki on kuljetinjärjestelmissä hankala ja vaativa tuote, sillä se on rakenteeltaan joustava ja vaatii hellävaraista käsittelyä. Finn-Metacon oli merkittävässä roolissa suunnittelemassa kuljetinjärjestelmiä, kun Satamaito siirtyi uusiin tiloihin Ulvilaan.
Finn-Metaconin ja Satamaidon yhteistyö on jatkunut kymmenkunta vuotta. Satamaito on arvostanut Finn-Metaconin toimituksissa näiden luotettavuutta ja toimintavarmuutta.

Ratkaisumme
Scroll to Top